Условия и Права за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ
Моля, прочетете внимателно условията за ползване на нашия електронен магазин


1. Съдържание. Съдържанието на интернет сайта www.pchela2017.com, включително текст, изображения, мултимедийно съдържание, дизайн и всяка друга информация е собственост на търговеца. Потребителите нямат право да копират, модифицират, прехвърлят и да използват с комерсиална цел никакво съдържание от интернет страниците на www.pchela2017.com, без изричното писмено съгласие на търговеца.


2. Право за ползване. Търговецът предоставя на потребителя възможност при съобразяване и спазване на Общите условия да закупува предлаганите в електронния магазин www.pchela2017.com стоки. С кликването върху който и да е линк, бутон, или изображение разположени на сайта www.pchela2017.com потребителят заявява, че е съгласен да спазва настоящите Общи условия.

 
3. Регистрация. При попълване на формуляра за регистрация, потребителят е длъжен да предостави изискваните от него данни, както и да ги актуализира при промяна. В случай, че потребителят е предоставил неверни данни, търговецът има право без предизвестие да спре достъпа на потребителя до профила му, както и да анулира поръчката му. С регистрацията си в www.pchela2017.com, потребителят се съгласява на обявения от него е-mail адрес, да му бъдат изпращани лични, или рекламни съобщения от търговеца.

В случай, че потребителят се откаже да използва услугите на онлайн магазина www.pchela2017.com, той има право да изисква от търговеца да изтрие от своята база данни цялата лична информация за него. За да упражни правото си, потребителят може да се свърже с търговеца чрез формите за контакт, налични на сайта му.


4. Поверителност на личните данни. Личните данни, които потребителите въвеждат при регистрацията си, както и при попълването на формуляра за поръчка са надеждно защитени и могат да бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите. Търговецът изпълнява изискванията на Закона за защита на личните данни и отговаря за защитата на информацията за потребителите, освен в случаите на технически неизправности, или злоумишлени действия на трети лица, които могат да застрашат сигурността на сървъра, съхраняващ базата данни с лична информация.

С приемането на Общите условия, потребителят се съгласява информацията за него да бъде съхранявана и използвана по предвидения в тях и в закона ред.Търговецът се задължава да не разкрива никаква лична информация за потребителя и да не предоставя събраната информация на трети лица, освен в случаите когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация при спазване на законово установените процедури.


5. Поръчка. Възможност да направят поръчка в онлайн магазина www.pchela2017.com имат както регистрираните, така и нерегистрираните потребители. Приемането на поръчки се изпълнява от 10:00 ч. до 17:00 ч. всеки работен ден от понеделник до петък. Поръчките направени след 17:00 ч. се обработват на следващия ден. Поръчките направени в събота и неделя се обработват в понеделник. Всички поръчки направени по време на официални празници се обработват през първия работен ден след празниците.

При извършване на поръчка потребителят влиза в договорни отношения с търговеца за покупко-продажба на избрания продукт, регламентирани с настоящите Общи условия. Договорът за продажба от разстояние между търговеца и потребителя се счита за сключен от момента на потвърждение на поръчката от страна на търговеца.


6. Потвърждение на поръчката. Поръчката се счита за потвърдена само след като търговецът се свърже с потребителя по телефона, за да го уведоми, че поръчаният продукт е наличен. За тази цел, при попълването на формуляра за поръчката, потребителят е длъжен да предостави валиден телефонен номер. В случай, че телефонът за контакт не е активен, поръчката може да бъде анулирана.


7. Наличност на продуктите. Поради динамиката на продажбите е възможно някои продукти, фигуриращи на сайта като налични, към момента на приемане на поръчката да бъдат изчерпани и да не могат да бъдат доставени. Търговецът не гарантира за наличността на продуктите на сайта www.pchela2017.com. В случай, че поръчаният продукт не е наличен, търговецът има задължението да уведоми потребителя по телефона, или чрез имейл. Проверката за наличност може да бъде извършена и чрез формуляра: "Запитване за наличност", който е достъпен на всяка продуктова страница.

 
8. Цени на продуктите. Всички цени на сайта www.pchela2017.com са в български левове. Цените на продуктите са крайни и са без ДДС. В цените на продуктите на сайта не са включени разходите за доставка. Търговецът си запазва правото да променя цените на продуктите, както и таксата за доставка.


9. Доставка. Доставката на поръчан чрез сайта www.pchela2017.com продукт се извършва от куриерската фирма Еконт Експрес до посочения от потребителя адрес, или офис на Еконт. Има възможност доставката да бъде извършена и от друга куриерска фирма. Срокът за доставка е от един до три работни дни след приемането на поръчката, освен ако поръчания продукт в момента не е наличен - в такъв случай срокът за доставка се договаря допълнително. При доставянето на пратката получателят подписва товарителница, с което се удостоверява точното изпълнение на поръчката. В случай, че потребителят не бъде намерен на посочения от него адрес, или не е потърсил пратката си в офиса на Еконт в седем дневен срок от получаването, търговецът се освобождава от задължението си да достави поръчаната стока.

 
10. Плащане. Плащането се извършва с наложен платеж. При получаването на пратката потребителя заплаща поръчаната стока, както и разходите за нейната доставка. Разходите за доставката включват и таксата за наложения платеж - според тарифите на куриерската фирма Еконт Експрес. Цената на доставката зависи от теглото и стойността на пратката. Доставка на пратка до 2 килограма до офис на Еконт струва между 4 и 7 лева, а доставката до адрес - между 7 и 14 лв.  Посочените цени са приблизителни и се отнасят за доставка на територията на България. В сайта www.pchela2017.com има интегриран калкулатор за изчисляване на цената на доставката.


11. Замяна. В случай, че получения от потребителя продукт не съответства на желания от него размер, той има възможност да поиска замяна с друг размер.  Замяната може да бъде извършена само при условие, че закупената стока е върната в оригиналната си опаковка, без следи от употреба, или нарушен търговския вид.   Разходите по връщането и замяната са за сметка на потребителя.  Замяната може да бъде договорена по телефона, или чрез имейл. В случай, че желаният от потребителя размер не е наличен, той може да упражни правото си за отказ от поръчка.


12. Отказ от поръчка. Потребителят има право да се откаже от договора за продажба от разстояние без да посочва причина и без да дължи обезщетение или неустойка в 14-дневен срок, считано от датата на получаване на поръчаната стока. Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че закупената стока е върната в оригиналната си опаковка, без следи от употреба, или нарушен търговския вид. Потребителят е дължен в посочения срок да информира търговеца за своето намерение да върне закупените продукти, като за тази цел може да използва стандартния формуляр за отказ:

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

 (попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

– До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 
Потребителят не е длъжен да използва стандартния формуляр за отказ, той може да договори връщането на закупените продукти по телефона, или чрез имейл.

Транспортните разходи за връщане на стоката от потребителя до търговеца са за сметка на потребителя.

Когато потребителят упражни правото си на отказ от договора от разстояние, той трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора. Закупена стока от www.pchela2017.com се връща до офис на Еконт - Видин офис Крум Бъчваров, за получател "Пчела 2017" ООД, освен ако не е договорен друг начин на връщане.

Ако стоката бъде върната с куриер, търговецът възстановява сумата на потребителя след като пратката бъде отворена и се установи, че отговаря на условията за отказ от поръчка. Ако стоката не отговаря на условията, тя се връща за сметка на потребителя до адреса, от който е изпратена. Възстановяването на сумата се извършва с паричен превод по Еконт Експрес. Максималният срок за възстановяване на сумата е 14 дни от датата, на която търговецът е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от поръчаната стока - при условие, че стоката е била върната в посочения срок.


13. Други условия. Търговецът си запазва правото едностранно да променя условията за ползване на онлайн магазина www.pchela2017.com, без предварително да информира потребителите. Потребителите трябва да следят за евентуални промени и да се съобразяват с тях.

За всички неуредени с настоящите Общи условия въпроси се прилага действащото българско законодателство.